Gekoeld verzenden
Hoe wordt mijn bestelling verstuurd en blijft het vlees wel goed onderweg? Deze vraag krijgen we vaak. Hier leggen we uit hoe we onze producten versturen zodat ze gekoeld bij u aankomen.
Vlees gekoeld verzenden
Wij verpakken onze producten in een speciaal ontworpen koeldoos van geëxpandeerd polystyreen (EPS). EPS, oftewel piepschuim is een uitstekend isolatiemateriaal. Het is water- en vochtafstotend, en licht van gewicht.
In deze verpakking blijven vleesproducten zo’n 30 uur koel. Uw bestelling wordt rechtstreeks uit de koelcel in de EPS-koeldoos gelegd. Daarna voegen wij, afhankelijk van het seizoen een hoeveelheid droogijs toe, waarna het geheel hermetisch wordt afgesloten met tape. Als laatste voegen wij de transportdocumenten en uw factuur toe.
De verpakking van het vlees
Het vlees dat we versturen met onze koeldozen is vacuüm verpakt. De voordelen van vacuüm verpakken zijn:
- Langer vers
- Zichtbare inhoud
- Geen vochtverlies
- Beschermd tegen invloeden van buiten af
- Indien ingevroren weer gemakkelijk te ontdooien
- Veiliger om in te vriezen.
Een nadeel van vacuüm verpakken is echter dat het vlees zich in een zuurstofarme omgeving bevind. Daardoor heeft het vlees de neiging om een beetje grauw te worden. Zodra u echter het vlees uit de verpakking haalt dan kleurt het binnen 10 minuten weer bij.
Verzendkosten
De verzendkosten worden automatisch berekend op basis van het gewicht en de leverlocatie. U kunt deze tijdens het afrekenen of in de winkelwagen berekenen.
Let op: voor de bezorging van de gekoelde pakketten zijn we afhankelijk van bezorgdiensten. Wilt u rekening houden met een bezorgtermijn van 1-3 werkdagen? We verzenden dan ook alleen vanaf dinsdag t/m donderdag om eventuele weekenddrukte zoveel mogelijk te vermijden. Eventuele vertragingen die ontstaan zijn buiten onze macht.
Ophalen of bezorgen
U kunt uw bestelling ook bij ons afhalen. Tevens bezorgen we grotere bestellingen in de regio. Ga voor meer informatie naar onze bezorgpagina